Rekenhulp voor het omgaan met BTW

BTW betekent belasting toegevoegde waarde en is een bekende vorm van omzetbelasting. Koop je iets, dan betaal je vaak de prijs inclusief deze vorm van omzetbelasting. De verkopende partij dient later de BTW weer af te dragen aan de belastingdienst. BTW is in meer dan 135 landen van toepassing, in Nederland geldt deze vorm van omzetbelasting al vanaf 1969. Voor BTW is het niet relevant welke rechtsvorm een bedrijf heeft of wat het beroep van iemand is. Btwonlineberekenen.nl helpt je bij het berekenen van de belasting toegevoegde waarde.

Hoog en laag tarief
De meeste producten en diensten kennen een BTW tarief van 21 procent, zeker in Nederland en België. Voor boeken en levensmiddelen geldt een lager tarief (6 procent). Agrarische producten kennen eveneens een laag btw tarief van zes procent, hetzelfde percentage is van toepassing op bloemen en sierplanten. Nadat een winkel geld van de klant heeft ontvangen, is die winkel later verplicht het percentage BTW aan de belastingdienst af te dragen. Als een ondernemer omzet maakt waarbij én hoog én laag tarief berekend wordt, dan moeten die twee groepen nadrukkelijk gesplitst worden en zelfs op verschillende rekeningnummers geboekt worden.

Ontvangen of afdragen?
Ondernemers betalen zelf ook BTW aan de leveranciers waarvan zij weer inkopen. Is een periode ten einde, dan berekent de ondernemer het totaal van deze twee. Stel dat je meer BTW hebt geïncasseerd dan je hebt betaald, dan dien je aan de belastingdienst af te dragen. Andersom krijg je dus geld terug.

Rekenhulp
BTWonlineberekenen.nl helpt je om op correcte wijze met belasting toegevoegde waarde om te gaan. De website heeft daarvoor een handige rekenhulp gemaakt. Behalve met uitrekenen welk bedrag van het ontvangen geld nu precies BTW is, helpt het ook met uitrekenen hoeveel je zelf dient te betalen op een bedrag waarover nog geen BTW berekend is. Met andere woorden: met deze tool krijg je helder wat het bedrag inclusief en exclusief BTW is. Het klinkt wellicht allemaal ingewikkeld, maar de tool van btwonlineberekenen.nl is juist simpel en buitengewoon gebruiksvriendelijk. Met dit hulpmiddel weet je steeds waar je aan toe bent als het de BTW betreft. En dat is wel een prettige gedachte.

De omtrek van een cirkel berekenen op maatmeten.nl

De omtrek van een cirkel zo voor u uitgerekend

Het komt wel eens voor dat we de omtrek van een cirkel nodig hebben. In de bouw is dit bijvoorbeeld vaak van belang. Niet is het altijd even makkelijk om achter de omtrek te komen. Daar zit een hele berekening aan vast. Voor degene die niet weten hoe die berekening gaat is maatmeten.nl een handige oplossing. Op deze site kun je namelijk gemakkelijk de omtrek van een cirkel voor je laten berekenen. Zelf hoef je alleen maar de straal van de cirkel in centimeters in te vullen. De straal kun je krijgen door de diameter van de cirkel door twee te delen. De diameter kan makkelijk worden opgemeten.

De berekening voor de omtrek van een cirkel

Om de omtrek van een cirkel te weten te komen heb je eigenlijk niet heel erg veel afmetingen nodig. Het enige wat je moet weten is de straal van de cirkel. Met de diameter kun je vervolgens de omtrek uitrekenen. Als eerste moet je hiervoor de straal gebruiken om de diameter te berekenen. Dit doe je door de straal met twee te vermenigvuldigen. Als je eenmaal de diameter hebt dan hoef je deze alleen nog maar met pi te vermenigvuldigen om de omtrek te krijgen. Deze berekening wordt voor je gedaan op maatmeten.nl